vineri, 5 noiembrie 2010

George Galamaz


Informații personale
Nume completGeorge Daniel Galamaz
Data nașterii5 aprilie 1981 (29 de ani)
Locul nașterii   București, România
Înălțime187 cm
Greutate75 kg
PostFundaș central
Informații despre echipă
Echipa actuală600px Strisce rosso blu con stella gialla.png Steaua București
Juniorat
-1998Culori Sportul LAN.svg Sportul Studențesc
Echipe1
AniEchipăAp (Gol)*
1998-2003
2003-2004
2004-2006
2007-2010
2010-
Culori Sportul LAN.svg Sportul Studențesc
600px Culori Rapid.png Rapid București
600px Culori DinB LAN.svg Dinamo București
600px Culori Unirea LAN.svg Unirea Urziceni
600px Strisce rosso blu con stella gialla.png Steaua București
98 (4)
11 (1)
41 (0)
118 (10)
   
Națională2
2009-Flag of Romania.svg România(0)
1 Apariții și goluri pentru echipa de club
în cadrul campionatului național
până la data de 28 august 2010.
2 Selecții la națională și goluri
până la data de 11 august 2010.
* Apariții (Goluri)


George Galamaz (n. 5 aprilie 1981, București, România) este un fotbalist român care evoluează la echipa Steaua București. De asemenea este și component al echipei naționale de fotbal a României pentru care a debutat la 14 octombrie 2009 într-un meci împotriva selecționatei Insulelor Feroe.

Performanțe internaționale

A jucat pentru Unirea Urziceni în grupele UEFA Champions League 2009-10, contabilizând 5 meciuri în această competiție.

Biografie


Sportul Studenţesc

Galamaz a debutat la seniori ca jucător al formaţiei bucureştene Sportul Studenţesc, care la momentul primului meci al lui Galamaz, meci care a avut loc în sezonul 1998 - 1999, evolua în Liga II din România. George Galamaz este un produs al centrului de copii şi juniori al acestei formaţii, pentru care a evoluat la nivelurile de tineret.
În sezonul 2000-2001 al ligii secunde, Sportul Studenţesc promova în prima ligă, iar George Galamaz a avut şansa să debuteze în Liga 1. În sezonul promovării, Galamaz a fost unul din oamenii de bază ai Sportului, evoluând în nu mai puţin de 28 de partide.
La data de 3 martie 2001, George Galamaz debuta în Liga 1, într-un meci câştigat cu scorul de 3-0 de formaţia sa, pe teren propriu, în faţa celor de la Petrolul Ploieşti. În primul său sezon pe prima scenă fotbalistică din România, a evoluat în 15 partide, în care nu a marcat niciun gol. În următorul sezon, Sportul Studenţesc retrograda din nou în Liga II.
Începutul sezonului 2003 - 2004 avea să îl regăsească pe George Galamaz evoluând din nou în Liga II, la Sportul. După un tur excelent, în care a reuşit să marcheze primele sale 4 goluri pentru formaţia din Regie şi a evoluat în toate cele 15 partide, Galamaz a fost achiziţionat de o altă formaţie bucureşteană, Rapid, la care avea ocazia să joace în Liga I.


Rapid Bucureşti

Debutul lui George Galamaz la Rapid Bucureşti a fost extraordinar pentru fostul jucător al Sportului. El a evoluat pentru prima oară în tricoul alb-vişiniu în derby-ul cu Steaua Bucureşti, din martie 2004. În minutul 14, la scorul de 1-0 pentru Steaua, Galamaz a reuşit să marcheze golul egalizator, într-un meci care avea să se încheie cu spectaculosul scor de 3-3.
A continuat să evolueze la Rapid Bucureşti, alternând partidele în care era titular cu cele în care era introdus de către Viorel Hizo de pe banca de rezerve, însă la finalul campionatului Galamaz, împreună cu colegul său de la Rapid, Cristian Irimia (cu care fusese coechipier şi la Sportul Studenţesc), au ales să se transfere la Dinamo Bucureşti, una din marile rivale ale formaţiei giuleştene.


Dinamo Bucureşti

Galamaz (în alb) evoluând împotriva lui Manchester United, aici într-un duel cu Jonathan O'Shea
Galamaz (în alb) evoluând împotriva lui Manchester United, aici într-un duel cu Jonathan O'Shea
A debutat la Dinamo în victoria "câinilor", scor 3-2, la Iaşi, împotriva formaţiei locale Politehnica. Tot în acest prim sezon ca jucător la Dinamo a jucat şi primele sale meciuri în Cupele Europene, el debutând în competiţiile europene în dubla manşă din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, pe care Dinamo Bucureşti a pierdut-o în faţa celor de la Manchester United.
Dinamo a ratat calificarea în grupele Ligii, însă a continuat în Cupa UEFA, acolo unde Galamaz a evoluat în ambele meciuri împotriva sârbilor de la Partizan Belgrad, însă Dinamo a pierdut din nou şi a ratat şansa de a participa în grupele acestei competiţii.
Deşi Galamaz a alternat perioadele bune cu cele mai puţin reuşite în acest prim sezon la Dinamo (el a fost cedat la echipa a doua pentru cinci etape), masivul fundaş a reuşit să bifeze 22 de partide jucate pentru "Câinii Roşii" în Liga 1. Pe 11 mai 2005, Galamaz a fost titular în finalaCupei României câştigate de Dinamo împotriva celor de la Farul Constanţa.
În sezonul 2005-2006, George Galamaz a participat, alături de formaţia din Ştefan cel Mare, la una din cele mai lungi campanii europene din ultimii ani a roş-albilor. El a evoluat împotriva unor echipe ca Everton, Beşiktaş Istanbul sau ŢSKA Moscova, însă nu a reuşit calificarea în primăvara europeană.
Tot în acest sezon, el a mai evoluat în câteva partide pentru Dinamo II Bucureşti, echipa a doua a clubului.
Începutul sezonului 2006-2007 l-a găsit pe Galamaz tot la Dinamo, însă după un tur de campionat în care a evoluat într-o singură partidă (cea cu Unirea Urziceni, din penultima etapă a primei jumătăţi a campionatului) a părăsit clubul din Ştefan cel Mare, destinaţia sa fiind tocmai clubul împotriva căruia jucase singurul meci din acel tur. Tocmai acest meci i-a adus lui George Galamaz titlul de campion cu Dinamo, deoarece roş-albii au terminat acel sezon pe locul 1 în clasament.


Unirea Urziceni

Galamaz a debutat la Unirea Urziceni într-un meci pierdut de formaţia ialomiţeană împotriva celor de la Oţelul Galaţi. Primul gol marcat pentru Unirea Urziceni a venit în penultima etapă din ediţia 2006-2007 a Ligii 1, când şi-a învins fosta formaţie, Dinamo Bucureşti, într-o victorie a echipei sale chiar în Ştefan cel Mare, victorie venită însă într-un moment în care "câinii" erau deja campioni.
Sezonul 2007-2008 a fost unul excepţional pe plan intern pentru George Galamaz. El a reuşit să evolueze în 32 din cele 34 de partide ale Unirii Urziceni în Liga I, iar echipa sa a reuşit o clasare suficientă pentru a participa în sezonul următor al Cupei UEFA.
Primul gol marcat de George Galamaz în acest sezon a fost şi cel mai important. El a reuşit să îl învingă pe portarul Stelei, Robinson Zapata, în minutul 90 al întâlnirii survenite în turul campionatului între cele două echipe. A mai marcat două goluri, cu Universitatea Cluj (în etapa a 19-a) şi cu Gloria Buzău (în etapa a 24-a). A ratat două meciuri din finalul sezonului datorită unei accidentări într-un meci cu Dinamo Bucureşti, accidentare survenită în urma unei ciocniri cu coechipierul său, Dănuţ Munteanu.
Începând cu prima etapă a returului sezonului 2007-2008, George Galamaz a fost numit căpitanul formaţiei Unirea Urziceni. În această calitate, el a reuşit să îşi conducă formaţia până în finala Cupei României, pierdută însă în faţa celor de la CFR Cluj.
În sezonul 2008-2009, el a participat alături de Unirea Urziceni în ediţia din acel an a Cupei UEFA, fiind căpitanul formaţiei în dubla manşă pierdută în faţa nemţilor de la Hamburger SV.

Palmares

Campion al României cu Dinamo Bucureşti (2006 - 2007)
Campion al României cu Unirea Urziceni (2008-2009)
Cupa României cu Dinamo Bucureşti (2004 - 2005)
Finalist al Cupei României cu Unirea Urziceni (2007 - 2008)

0 comentarii: