joi, 28 octombrie 2010

Eduard Iordanescu


Edi Iordanescu este secundul lui Marius Lacatus la Steaua Bucuresti. Fost jucator de fotbal, Edi s-a nascut la Bucuresti pe 16 iunie 1978, fiind cel mai mare fiu al fostului mare antrenor roman Anghel Iordanescu.

Cariera de jucator 

Aventura lui Eduard a inceput in 1984, cand tatal lui il lua la fiecare meci la stadion, pe Ghencea, in ciuda varstei sale fragede. Urmarea meciurile alaturi de Alin Stoica, fiul marii legende ros-albastre, Tudorel. Ei obisnuiau sa joace in pauza meciurilor cand primeau mingiile de la jucator ca Hagi, Ladisau Boloni si Gabi Balint. Dupa ce a jucat la echipele de tineret de la Steaua, Iordanescu a fost luat la echipa mare in 1996, tot cu bunul sau prieten Alin Stoica. Apoi el si-a dat seama cat de greu e sa prinda un loc in echipa de titulari, asa ca a lasat Steaua pentru Sportul Studentesc. 
Printre altele el a jucat si la echipe romanesti ca: Unirea FocÅŸani, Rapid, Petrolul PloieÅŸti si FC Vaslui, dar si in Grecia si Cipru la Panionios respectiv Alki Larnaca.

Cariera de antrenor

El s-a retras in 2004 si a inceput sa ia cursuri de antrenorat in Italia, Spania si Anglia pentru a se specializa. Dupa demisia lui Ilie Dumitrescu, acesta a devenit antrenor interimar, conducand Steaua doar intr-un singur meci in Cupa Romaniei, versus Gaz Metan Craiova. Cand Lacatus a fost numit principal, acesta a redevenit antrenor secund.
In cursul lui Octombrie 2010, dupa numirea sa in functie, Hagi l-a dorit pe Edi ca ajutor la Galata insa acesta a refuzat motivand ca vrea sa termine ce a inceput la Steaua.