sâmbătă, 10 martie 2012

Europeanul, capatul asteptarii

foto: birminghammail.net
Fotbalul a starnit inca din perioada aparitiei o isterie generala. Asta desigur dupa anul 1850 cand s-au pus bazele modernismului in fotbal deoarece, datele istorice arata ca "sportul rege" era practicat inca de dinainte de Hristos. Echipe de universitati, scoli, colegii, instituti publice au fost primele creeate insa cele mai urmarite au fost din totdeauna echipele nationale, totul culminand cu organizarea primului Mondial in 1930 in Uruguay.
Dupa un an de seceta de fotbal international de prima clasa trecut de la incheierea C.M. 2010 din Africa de Sud, a doua competitie internationala din punct de vedere al cotei de piata, sta pe cale sa inceapa.
Pentru ca timpul sa treaca mai repede, mi-am "sacrificat" week-endurile ca sa o vad pe Barca uimind de la meci la meci, ca sa le vad pe Milan si Juve facand partide perfecte din punct de vedere tactic sau sa vizionez surprizele din fiecare etapa de Premier League. Bineinteles din programul saptamanal nu pot lipsi meciurile de Cupe Europene ca 7-1ul Barcei cu Leverkusen de pe Camp Nou sau 4-0ul Milanului cu Arsenal.
Rabdarea este pasiunea imblanzita. Rabdarea este arta de a spera. Sufletele mari, rabda in tacere. Totusi si aceasta indurare are o limita si la mine este aproape atinsa. Cui nu-i e dor de inceputul de partida, cu fanii prictati pe fete in culorile natiunilor lor, cu steaguri, tricouri fulare cantand alaturi de jucatorii preferati imnul national, intr-un meci decisiv pentru ramanerea in competitie?
Comparatiile sunt de prisos , iar dorinta de a vedea primele trei nationale din lume: Spania, Olanda si Germania la treaba este nebanuita. Ce ne ramane de facut? RABDARE