sâmbătă, 27 august 2011

Analiza grupelor Uefa Champions League

©Sportsfile
Dupa cum v-am promis in ziua tragerii la sorti, astazi vom analiza sansele fiecarei echipe la calificare in fazele urmatoare ale cupelor Europene.
Incepem cum este si normal, cu grupa A. Grupa pe care sincer mi-am dorit-o pentru Otelul :D, insa n-a fost sa fie. Si in locul lor a fost Napoli, care va juca alaturi de Bayern Munchen, Villareal si Manchester City. Ca favorita clara a grupei o vad pe Bayern, care a investit foarte mult si cu cap, fata de adversarii lor englezi: Manchester City. Echipa lui Bayern poate fi invinsa doar printr-o intamplare, care este putin probabil sa se intample, dupa ce acestia au pierdut in prima etapa a Bundesliga. City, are echipa, antrenorul este suficient de bun insa tot nu au rezultate deosebite. Totusi in opinia mea lotul lor ii poate duce in privara UCL, insa Villareal nu trebuie subestimata, "Submarinul galben" fiind una din echipele cu cel mai frumos joc din Europa. Napoli sunt out-siderii grupei care nu pot emite pretentii la un loc pe podium, mai ales ca norocul zic eu, li s-a terminat in sezonul trecut. Clasament-ul redactiei:
GRUPA A
1. Bayern Munchen
2. Manchester City
3. Villareal
4. Napoli
Grupa B este una in care si-a facut neasteptat aparitia Trabzbonspor, care a fost inclusa in noul sezon de Uefa Champions League, in locul campioanei Turciei: Fenerbahce, echipa descalificata pentru implicare in mafia pariurilor. E clar ca Trabzbon nu prea are sanse in aceasta grupa tare, insa restul echipelor sunt cu adevarat puternice. Prima: Inter, fosta castigatoare a UCL este favorita la locul 1, disputa pentru pozitia secunda dandu-se intre TSKA Moscova si Lille. Castigatori, dupa parerea mea, vor iesi francezii, care sunt peste rusi, stilul vest-european putand sa-l anihileze pe cel ex-sovietic, mai ales ca in discutie intra Eden Hazard tanarul Belgian, jucator la Lille fiind un fenomen al fotbalului mondial in acest moment. Clasament-ul redactiei:
GRUPA B
1. Inter Milano
2. Lille
3. TSKA Moscova
4. Trabzbonspor
A treia grupa este cea in care joaca si Otelul Galati. Vor juca impotriva lui Rooney... Asta e singura consolare pe care o pot avea jucatorii Otelului, toate adversarele fiind cel putin de doua ori mai bune decat Galateni. Basel are un lot in care s-a investit suficient si care a pus probleme serioase CFR-ului anul trecut, in conditiile in care Clujenii aveau un lot si un joc general peste cel al campioanei Romaniei. Benfica a inceput sa progreseze serios, transferurile din campaniile precedente dar si din stagiunea curenta formand un grup foarte puternic pentru echipa din capitala Portugheza. Intre elvetieni si portughezi ii dau invingatori pe ultimii, deoarece ii vad ca un Real Madrid cu mai putine vedete, iar Basel nu are atat de multi jucatori valorosi ca Benfica. United nu mai are nevoie de vre-o introducere sau chiar de vre-o descriere, Sir Alex Ferguson putand sa mizeze si pe jucatorii tineri mai ales in meciurile cu echipele din ultimele doua urne, deoarece cu siguranta le vor face fata. Clasamentul redactiei:
GRUPA C
1. Manchester United
2. Benfica Lisabona
3. FC Basel
4. Otelul Galati
Grupa D este si ea una stransa cu 3 echipe care se pot califica in primavara UCL. Real Madrid este favorita grupei, cu un Cristiano Ronaldo in forma maxima ca in sezoanele precedente dar si cu alti jucatori care au explodat, Madrilenii nu trebuie sa isi faca probleme in privinta calificarii. Problele incep sa se puta la lupta pentru locul 2. Lyon nu prea a miscat pe piata transferurilor vara asta si a preferat sa promoveze jucatori de la acedemie. Lucrul acesta s-a observat si in play-off-ul UCL, cand francezilor nu le-a fost chiar simplu sa treaca de Rubin Kazan. Ajax este un club puternic, cu o echipa omogena care poate ameninta serios echipa din Lyon. Nici Dinamo Zagreb nu trebuie scoasa din carti, deoarece croatii au un lot puternic, cu jucatori ale calor nume s-au auzit ba pe la Chelsea, ba pe la United, ba pe la City(aici ma refer in principal la Andrej Kramaric, produs al academiei lui Dinamo). Clasament-ul redactiei:
GRUPA D
1. Real Madrid
2. Ol. Lyon
3. Ajax Amsterdam
4. Dinamo Zagreb
Prima grupa albastra este si ea una cu o lupta stransa pentru locul 2. Aici Valencia si Bayer Leverkusen se vor lupta pentru calificare, iar acest duel este unul din cele mai interesante in aceasta faza a grupelor. Sincer nu vad o castigatoare, dar totusi simpatizez transferul lui Canales la Valencia si il consider un plus mare, si din acest motiv vad Valencia cu 50.01% sanse de calificare in comparatie cu cele 49.99% ale lui Bayer. Un alt lucru interesant in aceasta grupe este intoarecerea lui Juan Mata acasa, proaspatul transfer al lui Chelsea urmand sa joace impotriva fostei lui echipe, pe Mestalla. Genk pare out-sider, ea neincadrandu-se in elita fotbalului Belgian si pozitia ocupata de ea in campionatul precedent fiind considerata de multi o intamplare. Clasament-ul redactiei:
GRUPA E
1. Chelsea
2. Valencia
3. Bayer Leverkusen
4. Genk
Grupa F este una extrem de favorabila pentru Borussia Dortmund, campioana germaniei beneficiand de cea mai slaba echipa din urna I. Duel-ul pentru primul loc se va da intre Dortmund si Marseille, pustii lui Arsenal neavand forta necesara sa lupte la acest nivel, lucru observatbil si din play-off cand Londonezii s-au chinuit cu Udinese. Deci Arsenal iese din calculele pentru primele doua locuri dar se lupta pentru al treilea cu grecii de la Olympiacos. Clasament-ul redactiei:
GRUPA F
1. Ol. Marseille
2. Borussia Dortmund
3. Arsenal
4. Olympiacos
Si grupa G este una foarte foarte foarte echilibrata, dupa parerea mea. Asta deoarece Porto si Sahtior, doua echipe castigatoare de Europa League recent, sunt foarte puternice si nici rusii de la Zenit nu sunt mai slabi, ei fiind la a doua prezenta in grupele Uefa Champions League dupa participarea din 2008-2009. O singura echipa are de pierdut din aceasta grupa.... Cipriotii de la Apoel par ca nu au sanse sa se califice in primavara Europeana, insa minunile se intampla mereu in fotbal. Clasament-ul redactiei:
GRUPA G
1. Porto
2. Sahtior
3. Zenit
4. Apoel
Grupa H pune fata in fata doua dintre cluburile cu cea mai frumoasa istorie din lume. Barca - Milan este duelul extraterestru care ne va incanta ochii cu siguranta in ambele manse. Nu mai am ce explica, Barca si Milan primele 2 pozitii, BATE si Viktoria Plzen vor purta o lupta aprinsa pentru locul de Europa League. Ii vad pe cei de la BATE invingatori, gratie experientei superioare, in UCL.
GRUPA H
1. Barcelona
2. Milan
3. BATE Borisov
4. Viktoria Plzen

0 comentarii: