sâmbătă, 27 august 2011

Interviu exclusiv cu Didier Dechamps

©Panoramic
Inaintea plecarii catre Lille, manager-ul lui Marseille acorda un interviu in exclusivitate despre decizia lui de a ramane pe banca lui OM in ciuda ofertei din aceasta vara, din partea Romei.

Dechamps a trebuit sa se gandeasca mult in aceasta vara, cu gigantii din Serie A, dorind-ul inapoi in Italia, unde el s-a bucurat de succes in trecut, atat ca jucator cat si ca antrenor. Chiar o remaniere la varf l-a convins pe castigatorul Cupei Mondiale cu Franta sa ramana la Marseille, cu noul presedinte Vincent Labrune fiind de acord sa schimbe atributiile sale.

"M-am adaptat conducerii nou-instalate, dar lucrul cel mai important a fost sa fim cat se poate de eficienti in prima jumatate a perioadei de transferuri, aducand tintele noastre in cel mai scurt timp posibil." a spus Dechamps. "Unii jucatori au plecat, altii au venit. Ei se obisnuiesc unii cu ceilalti si trebuie sa se inteleaga in teren."

"Noi suntem bine pregatiti, dar antrenorul trebuie de asemenea sa se adapteze. Trebuie sa te descurci cu mijloacele aflate la dispozitia clubului si trebuie sa gasesti o solutie potrivita pentru jucatorii proaspat adusi."


Gata sa straluceasca in Europa din nou!

Marseille se pregateste de o noua campanie de Champions League, una in care trebuie sa se dueleze cu Arsenal, campionii Greciei, Olympiacos si campionii Bundesliga, Borussia Dortmund, in Grupa F si Dechamps admite ca sa castigi Ligue 1 este minunat dar sa fi in cea mai importanta competitie a cluburilor in fiecare an este principalul obiectiv.

"La Marseille incepi fiecare sezon cu scopul de a termina la varf, asta se intelege fara sa o spui. Dar noi pornim campionatul si cu scopul de a ne descurca bine in Champions League." el a continuat: "Desigur sunt lucruri pe care nu le putem controla. Scopul nostru va fi sa iesim din grupe din nou si apoi sa incercam sa mergem cat de departe este posibil. Dar noi intotdeauna ne vom concetra pe castigarea campionatului, astfel asigurandu-ne si calificarea in Champions League, anul urmator".

Cursa in patru?

Pe "frontul intern", Dechamps e sigur de o lupta in patru, campionii din 2010, avand trei rivale principale pentru cucerirea titlului in acest an.

"Rivalele noastre principale? Ei bine, sunt aceleasi ca in sezonul trecut. Lille desigur, ei sunt campionii. Paris Saint Germain, evident, pentru ce ei au bani care pot mobiliza jucatorii dar au si un lot foarte puternic, deci sunt si ei in cursa. Si Lyon de asemenea... Nu au facut foarte multe transferuri dar ei au tinut jucatorii din sezonul trecut si au o echipa competitiva. Ei au fost puternici si sezonul trecut dar au avut cateva probleme. De asemenea trebuie sa ai in vedere si cluburi ca Rennes sau Bordeaux, care au in vedere un loc de Champions League cel putin."

OM are un start groaznic de sezon obtinand rezultate dezamagitoare in primele 3 etape. Totusi sperantele lor se focalizeaza pe meciul din acest week-end cand trupa de pe Coasta de Azur va infrunta campioana Lille.

Interviu acordat pentru Didier Dechamps pentru Ligue1.com, tradus exclusiv de redactia Ros Albastrii.

0 comentarii: