sâmbătă, 20 august 2011

Mutarile anului in Spania

Pe final de vara, un val de transferuri incendiare a lovit piata si ca si in precedentele dati din aceasta vara, toate pornesc sau se incheie cu Spania.

"Copilul pierdut"


Cesc Fabregas(in 2003): "Visul meu e sa ajung sa joc pe Camp Nou"
Primul episod poate fi numit si "Telenovela Fabregas". Dupa ce a crescut si si-a petrecut o mare parte din juniorat in echipele de juniori ale Barcei, Cesc Fabregas a fost ochit de francezul Arsene Wenger care nu a stat mult pe ganduri si l-a adus sa joace in Anglia pentru Arsenal. Acolo a petrecut 7 ani fericiti, in care a jucat si o finala de Champions League impotriva echipei care l-a crescut. Insa dorul de casa a fost mereu in spatele lui si visul pe care si-l pusese in tinerete inca nu i se indeplinise(sa joace pe Camp Nou pentru echipa de seniori a Barcelonei).Dupa Campionatul European din 2008 si Campionatul Mondial din 2010, acesta a intrat in vizorul unor cluburi mai mari decat Arsenal, printre care si Barcelona lui Pep Guardiola. Dupa aproape 3 ani in care ofertele pe directia Barcelona - Londra circulau zilnic, cele doua cluburi au ajuns la un acord care a zguduit lumea fotbalului. Cesc la Barca pentru 29 de milioane de euro. Iar acesta a si debutat implinindu-si visul de care v-am spus mai devreme si debutand in Supercupa Spaniei, impotriva eternei rivale Real Madrid.

"Domnul Gol"

A doua bomba este aducerea unuia dintre cei mai valorosi jucatori din sezonul 2010-2011, supervedeta nationalei Columbiei: Radamel Falcao, la Atletico Madrid. Afacerea a fost un real succes pentru fostul sau club: FC Porto care a iesit cu un plus de 34.5 milioane de euro, cumparandu-l in 2009 cu 5.5 milioane de euro de la River Plate si vanzandu-l acum cu 40.
Atacantul care a marcat 38 de goluri pentru Porto sezonul trecut, a declarat ca stie ca este o responsabilitate mare sa joace la Madrid, din cauza sumei extrem de mari platita pe el insa stie ca va reusi sa le arate Spaniolilor ce stie.

Cine urmeaza?

In ultimele zile, s-a vehiculat ca inca doua transferuri importante vor avea loc. Primul vizat este Thiago Alcantara de la Barcelona, caruia dupa venirea lui Fabregas la Barcelona ii va fi foarte greu sa se impuna in primul 11, astfel se vorbeste despre un imprumut al tanarului jucator Spaniol la AS Roma, unde manager este fostul lui antrenor de la Barca B, Luis Enrique.
Celalt jucator vizat este Juan Mata care este cerut insistent de Villas-Boas la Chelsea. Se vorbeste deja despre o suma de 30 de milioane de euro pentru care tanarul, component al nationalei U21 a Spaniei, va parasi Mestalla pentru Stamford Bridge.