marți, 2 august 2011

CE U19: Impresii

Campionatul European U19, disputat în România, a luat final. Aseară, în meciul disputat la Chiajna, Spania a cucerit trofeul în faţa echipei Cehiei. Personal, consider că acestea au fost cele mai bune echipe de la acest turneu final, care au practicat cel mai bun joc şi au avut cei mai buni jucători din punct de vedere calitativ.
Să vorbim puţin despre prestaţia naţionalei noastre la acest turneu. Din punctul meu de vedere, băieţii lui Lucian Burchel nu au arătat chiar jalnic (nu tot timpul), dar nici nu s-au ridicat la nivelul competiţiei. Trebuie să recunoaştem că poate nici nu am fi fost la acest turneu, dacă n-am fi fost ţară gazdă. Totuşi, aceşti tineri jucători au talent, care trebuie şlefuit şi întreţinut. Mi-e teamă doar că acestea vor rămâne vorbe în vânt. Dar să privim România şi din alt punct de vedere, cel de ţară organizatoare. Eu cred că ne-am achitat foarte bine de acest rol şi ţin să-i felicit pe organizatori pentru profesionalismul pe care l-au arătat la acest nivel. Practic, nu cred că am avea ceva de reproşat. Terenurile s-au prezentat în stare foarte bună, chiar şi cu meciuri la două zile distanţă pe unele dintre ele, fanii români veniţi la meciuri au fost foarte entuziaşti şi mai ales, nu au creeat probleme şi mai este un lucru. Ora şi data de disputare a partidelor au fost alese foarte bine. Toate meciurile au fost disputate în timpul săptămânii, deoarece în weekend publicul ar fi fost mai mult atras de meciurile din Liga I. Orele au fost accesibile şi au oferit posibilitatea oamenilor să vină la stadion pentru a urmări meciurile. Încă odată, felicitări organizatoriilor!
Acum aş vrea să discutăm despre jucătorii care s-au remarcat la acest European. În primul rând, este clar că cei mai valoroşi jucători provin din naţionala Spaniei. De la mijloc în sus, Spania a venit cu nişte jucători foarte talentaţi, care în scurtă vreme se vor impune la echipele lor de club. Gerard Deulofeu este în opinia mea un jucător cu un talent imens, care va ajunge un fotbalist extraordinar în câţiva ani. Deasemenea Pablo Sarabia este un conducător de joc extrem de matur şi cu o luciditate impresionantă la vârsta sa. Vârful lui Real Madrid, Alvaro Morata, a arătat că are un simţ al golului incredibil şi nu degeaba cred că este asemănat cu Morientes în presa spaniolă. Să trecem acum la alte naţionale. În echipa cehă de remarcat este mai ales fundaşul central Tomas Kalas, şcolit la Chelsea. Acest lucru se vede. Este un jucător foarte bun, de netrecut, iar Chelsea cred că se va baza pe el în câteva sezoane de acum încolo. În atac, Krejci este un mijlocaş cu o luciditate şi o tehnică extraordinare şi cred că se va afirma în scurt timp la echipa sa de club, Sparta Praga. Vârful de atac, Prikryl este un jucător cu o tehnică extraordinară şi cred că Cehia nu ar fi ajuns atât de departe fără talentul lui. Alţi doi jucători pe care i-am remarcat au fost portarul irlandez Aaron McCarey şi talentatul mijlocaş sârb Andrei Mrekla. Şi acum, iată cei mai buni jucători de la acest turneu, în opinia mea:
- Golgeterul competiţiei: Alvaro Morata, Spania

- Cel mai bun pasator: Pablo Sarabia, Spania
- Cel mai bun fundaş: Tomas Kalas, Cehia
- Cel mai bun portar: Aaron McCarey, Rep. Irlanda
- Cel mai talentat jucător: Gerard Deulofeu, Spania
- Cel mai frumos gol: Gerard Deulofeu, Spania vs. Rep. Irlanda








1 comentarii:

Foarte buna alegerea celor mai buni jucatori + echipa campionatului