marți, 2 august 2011

Cum va arata Romania cu Uzbekistan?

Djeparov este capitanul Uzbekistanului

Dupa cum bine stiti, in urma deciziei Federatiei Argentiniene de Fotbal, de a anula meciul amical cu Romania, solutia de avarie gasita de FRF a fost programarea unui meci amical cu Uzbekistan(sansele ca acesta sa se joace fiind de 80%).
Victor Piturca a facut deja convocarile, printre ele intalnind si surprize, cea mai neasteptata decizie fiind chemarea a 4 jucatori din lotul Romaniei U19, pentru Campionatul European la aceeiasi categorie de varsta. Numele lor sunt: Ionut Nastasie(Steaua Bucuresti, capitan al nationalei U19), Adrian Avramia(Politehnica Iasi), Nicusor Stanciu(Rapid Bucuresti) si Florin Ilie(Politehnica Timisoara).
Lotul nationalei pentru aceasta partida amicala este format din urmatorii 25 de fotbalisti din campionatele Romanesti si urmatorii 10 stranieri:


Portari: Ciprian Tătăruşanu (Steaua Bucureşti), Costel Pantilimon (FC Timişoara)
Fundaşi: Cristi Săpunaru (FC Porto), Bănel Nicoliţă, Florin Gardoş, Iasmin Latovlevici (toţi Steaua Bucureşti), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Ştefan Radu (Lazio Roma), Dorin Goian (Glasgow Rangers), Florin Ilie, Srdjan Luchin (ambii FC Timişoara), Vlad Chiricheş (Pandurii Târgu-Jiu), Paul Papp (SC Vaslui), Adrian Avrămia (Poli Iaşi), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk)
Mijlocaşi: Gabriel Torje (Dinamo Bucureşti), Viorel Nicoară, Gabriel Mureşan (CFR Cluj), Răzvan Cociş (FK Rostov), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Ciprian Brata, Mihai Pintilii (ambii Pandurii Târgu-Jiu), Nicolae Stanciu (Rapid Bucureşti), Ionuţ Năstăsie (Steaua Bucureşti), Sorin Daniel Strătilă (Astra Ploieşti), Mircea Cristescu, Alexandru Chipciu (ambii FC Braşov), Ovidiu Herea (Rapid Bucureşti), Cristi Tănase (Steaua Bucureşti)
Atacanţi: Marius Alexe (Dinamo Bucureşti), Costin Curelea (Sportul Studenţesc), Bogdan Stancu (Galatasaray Istanbul), Adrian Mutu (Cesena), Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev)
Banel una din mariile surprize!
Banel a fost unul din oamenii de baza ai nationalei in precedentul mandat al lui Piti
Printre cei 6 jucatori Stelisti convocati de Piti se afla si Banel Nicolita, cel mai longeviv jucator din lotul actual al gruparii din Ghencea. Jucatorul cu 30 de selectii in nationala mare a Romaniei, a fost reconvocat de Piturca, pentru a fi reinventat, acesta urmand sa fie unii din vitorii fundasi dreapta ai nationalei. Concurenta pe acest post ar urma sa fie una intr-adevar serioasa, deoarece detinatorul Europa League: Cristian Sapunaru, este si el jucator pe acelasi post.
Febletiile lui Piti revin la nationala!
Razvan Cocis este unul din cei mai fericiti tricolori, din cauza numirii lui Piti ca selectioner
Printre jucatorii convocati pentru meciul cu Uzbekistan se numara si jucatori promovati de Piturca la nationala in precedentele mandate. Printre ei Razvan Cocis(FK Rostov), Ionut Mazilu(Arsenal Kiev) si Stefan Radu(Lazio Roma). Cocis a fost unul din cei mai contestati jucatori dupa Campionatul European din 2008 din Austria si Elvetia iar pentru selectionarea lui, Piturca a fost crititcat dur de toata presa din Romania, dar si de o mare parte a suporterilor. Totusi selectionerul a declarat ca vrea sa ii testeze, pe Mazilu, Cocis si Radu Stefan, pentru a verifica nivelul la care se afla si poate pentru a-i selectiona si la urmatoarele partide ale nationalei.

1 comentarii:

Chiar mi-era dor de Cocis..