miercuri, 20 iulie 2011

Copa America... Cand buturuga mica rastoarna carul mare

Ediţia curentă a Copa America este una a marilor surprize. Asta deoarece ajunşi in faza semifinalelor, favoritele la trofeu: Brazilia şi Argentina sunt eliminate. Cum s-a întâmplat asta vedem în rândurile următoare.

Totul a început înca din grupe, acolo unde Brazilia şi Argentina, aveau în primele două etape doar cate două puncte cu echipe mult mai slab cotate cum ar fi: Bolivia, Columbia respectiv Venezuela şi Paraguay.
Nici pentru celalte favorite la turneu nu era mai bine, Paraguay cu 3 egaluri in 3 meciuri dar reuşind să treacă de grupe norocos şi Uruguay-ul caştigându-şi calificarea abia in ultimul meci din grupă.
Apoi, cu toţi favoriţii(aproape toţi, singura surpriză fiind Mexicul) la câştigarea turneului in faza sferturilor(unii mai uşor, alţii mai greu) şi-au început disputarea meciurile din faza sferturilor:
Columbia - Peru
Argentina - Uruguay
Brazilia - Paraguay
Chile - Venezuela

Prima partidă, după mine care o avea la început favorită certa pe Columbia , s-a încheiat cu o victorie dificilă în favoarea Peru-lui. Scorul final a fost 2-0, pentru Peruani marcând Lobaton şi Vargas în minutele 101’ respective 111’.
Următoarele două partide i-au avut ca protagonişti pe granzii compeţiei, Argentina întâlnind Uruguay-ul şi Brazilia, Paraguay-ul.
Primul meci a fost unul intr-adevăr disputat; încheiat dramatic la penalty-uri dramatic scor 4-5(dupa 1-1 la capatul primelor 90 de minute). Golurile au fost marcate de Higuain(17’ – Argentina) şi Diego Perez(5’), în timp ce la penalty-uri singurul care a ratat a fost Carlitos Tevez.
La Brazilieni eliminarea a fost tot pe muchie de cuţit însa odată ajunşi la penalty-uri, nici unul din brazilieni n-a reuşit să înscrie(au şutat: Elano, Thiago Silva, Andre Santos, Fred), de partea cealaltă la Paraguay ratând doar Edgar Baretto şi marcând Estigarribia şi Riveros.
În sfărşit am ajuns la ultimul sfert, acolo unde Venezuela a reuşit să învingă naţionala statului Chile. Totul s-a decis pe final când în minutul 80’ la scorul 1-1(dupa golurile lui Humberto Suazo-Chile-69’ şi Vizcarrondo-Venezuela-34’), Gabriel Chichero a marcat pentru 2-1, făcându-i pe fanii Venezuelei prezenţi la meci să ia foc.

Deci după rezultatele din sferturi s-a decis ca semifinalele să fie: PeruUruguay şi ParaguayVenezuela.
Prima finalistă este deja stabilită, Uruguay-ul învingând aseara scor  2-0 selecţionata Peru-ului. Pentru Uruguay a marcat jucatorul lui Liverpool: Luis Suarez o dublă.
Mâine se va desfaşura şi a doua semifinală, când se va decide, cine se va duela în marea finală de la Buenos Aires.

1 comentarii:

:)) inspirat titlu