miercuri, 20 iulie 2011

Mingea "inteligentă" - în curând în Premier League

Directorul executiv al Premier League, Richard Scudamore, a afirmat că aşa-zisa tehnologie a mingiei inteligente va fi introdusă în campionatul englez în sezonul 2012/2013. Astfel, Premier League ar deveni primul campionat din lume în care să se joace cu o minge ce beneficiază de nişte senzori care transmit poziţia exactă a mingii şi pot arăta dacă balonul a trecut cu toată circumferinţa linia porţii. Astfel s-ar rezolva multe din problemele de arbitraj de genul "a fost sau n-a fost gol".
Introducerea acestei tehnologii ar fi în totalitate benefică jocului şi tot odată un mare pas în evoluţia şi modernizarea jocului de fotbal.
Cel mai recent moment în care mingea a trecut în totalitate linia porţii, însă arbitrul nu a validat golul, a avut loc la Cupa Mondială de anul trecut, în meciul Germania - Anglia, când la scorul de 2-1 pentru nemţi, Frank Lampard a înscris un gol perfect valabil, ce putea egala situaţia pe tabela de marcaj şi chiar să schimbe întregul curs al jocului (Germania a învins cu scorul de 4-1).

0 comentarii: