duminică, 17 iulie 2011

La Liga - Isteria incepe

Pe 20 august va lua startul un nou sezon al campionatului considerat de multi cel mai bun din lume: LA LIGA. Perioada a trecut rapid iar multe lucruri extrem de interesante s-au petrecut.
Astfel, astazi doresc sa va prezint transferurile echipelor considerate favorite la titlu si posibile strategii pentru viitor.
Barcelona
Echipa catalana inca nu s-a miscat pe piata transferurilor, insa toata lumea vorbeste de o venire a lui Alexis Sanchez pe Nou Camp. Considerat unul din cei mai doriti jucatori din lume in momentul actual, vedeta lui Udinese, a declarat ca ar dori sa joace pentru Barca, insa nimic nu s-a concretizat.
Alexis Sanchez este unul din cei mai doriti jucatori din lume

O alta tinta este si brazilianul Neymar. Acesta este scanteia unui nou motiv de cearta intre Barca si Real, unde se pare ca Real este momentan favorita.
Pe langa achizitii, sefii Barcei sunt decisi sa si vanda jucatori. AS Roma al carui antrenor Luis Enrique a antrenat sezoanele precedente Barca "B", s-a interesat de o multitudine de jucatori catalani, insa tinta principala este Bojan Krkic.
Ziarele Spaniole l-au imbracat deja pe Bojan in tricoul Romei

Si popularitatea lui David Villa a scazut in ultima perioada, Barca dorind sa-l inlocuiasca pe acesta cu Sergio Aguero.

Real Madrid
Sefii Realului din Madrid au demonstrat-o inca o data ca pentru ei banii nu sunt o problema, lucru confirmat de suma totala de 55.000.000 de euro cheltuiti pe transferuri vara aceasta. Cel mai bun jucator adus, privind raportul calitate/pret este dupa mine Nuri Sahin, care a reusit un sezon magnific anul trecut in 1.Bundesliga la Borussia Dortmund. Costul transferului acestuia a fost 10.000.000 de euro.
Sahin e gata sa dea totul pentru Real

Tot pe aceiasi suma a fost adus si pustiul teribil al lui Lens, Raphael Varane. Acesta a reusit la randul lui un an foarte bun care l-a adus in atentia lui Jose Mourinho.
Cea mai mare suma a fost cheltuita cu fostul jucator al Benficai, Fabio Coentrao care a devenit galactic pentru 30.000.000 euro.
Coentrao a fost deja prezentat de oficialii Realului

Juan Maria Callejon a ajuns si el la Madrid dupa un transfer de la rivala Barcei, Espaniol. Afacerea a costat 5.000.000 euro.
Totusi in ciuda politicii pe care Real a abordat-o in ultimii ani, fara prea multe transferuri gratis sau pe sume mici, anul acesta un nume sonor a ajuns la Madrid liber de contract: turcul Hamit Altintop.
Lista plecarilor are prezente doua nume cu greutate, Ezequiel Garay parasind Madridul pentru Lisabona, el intrand in afacerea Coentrao. Alaturi de Garay se afla si Emanuel Adebayor care s-a intros la City dupa imprumutul din partea a doua a sezonului trecut.

Villarreal
Chiar daca in fiecare an lupta pentru titlu in Spania s-a dat in doi, intre cele doua echipe prezentate mai sus, in fiecare sezon au fost lupte interesante si pentru locul 3, lupte la care aproape in niciun an Villareal nu a lipsit. O echipa interesanta cu jucatori si mai interesanti. Aceasta pare descrierea ideala pentru clubul de pe El Madrigal. Dupa ce in sezonul trecut de Europa League, Nilmar si G. Rossi au surprins intreaga Europa cu golurile lor, cei doi au atras nenumarate oferte la adresa clubului, insa conducatorii "submarinului galben" au reusit sa-i pastreze. Deci putem spune ca lotul echipei este unul extrem de omogen singura plecare(pe bani) fiind cea a lui Javier Mattila la Betis Sevilla pentru 1.350.000 de euro. De asemenea de la Villarreal au plecat si Cicinho, Ivan Marcano si Jefferson Montero, primul reintors la AS Roma dupa un imprumut si ceilalti doi imprumutati la Olympiacos respectiv Betis Sevilla.
Giuseppe Rossi este una din tintele principale ale Barcei

La capitolul sosiri, avem doar 3 jucatori, cel mai cunoscut dintre ei fiind deja cunoscutul Cristian Zapata de la Udinese, ajuns pe El Madrigal pentru 6.000.000 de euro. Ceilalti doi sunt Jozy Altidore revenit dupa un imprumut in Turcia la Bursaspor si Cesar Sanchez, venit dupa ce acesta si-a incheiat contractul cu Valencia.

Atletico Madrid
Atletico Madrid a dat o super-lovitura prin transferarea lui David De Gea la Manchester United pe 20.000.000, bani cu care au reusit sa faca cateva transferuri interesante.Cele mai importante sunt ale lui Silvio(venit pe 8.000.000 euro de la Braga) si al lui Gabi ajuns la Madrid pentru 3.000.000 de euro de la Zaragroza. Pe langa acestia, pe Vicente Caldeorn au ajuns si Miranda(Sao Paulo) si Jorge Pulido(promovat de la echipa a doua) si trei jucatori imprumutati. La plecari pe langa De Gea, Atletico a renuntat si la cehul Ujfalusi, plecat pe 2.000.000 de euro la Galatasaray si la Ibrahim Balde ajuns la Osasuna.
De Gea a facut minuni in poarta lui Atletico si a nationalei Spaniei U21


Valencia
Chiar daca au renuntat la David Villa sezonul trecut, cei de la Valencia tot au reusit sa incheie cu bine ultima editie de campionat. In orice caz, cert este ca le-au ramas inca destuli bani de la afacerea "Villa". Asta deoarece intre banii primiti si banii cheltuiti pe transferuri este o diferenta de 16.300.000 de euro.
Achizitiile sunt nume extrem de cunoscute pentru cunoscatorii fotbalului mondial, pentru mine cea mai interesanta fiind achizitionarea lui Dani Parejo de la Getafe. Dani este un jucator in varsta de 22 de ani care probabil incepand din acest sezon va incepe sa fie convocat in nationala Spaniei. Un alt transfer reusit este cel al lui Adil Rami, ajuns pe Mestalla de la Lille. Ultimele doua achizitii sunt cele ale lui Pablo Piatti si Diego Alves, de la Almeria pe 7.5 respectiv 3 milioane de euro. Lista plecarilor este foarte mare aceasta continand nu mai putin de 12 jucatori, printre care fostul idol de pe Mestalla: Vicente, tanarul Sunny, fostul adversar al Stelei: Joaquin, Asier Del Horno, David Navarro si Manuel Fernandes.
Joaquin a fost un cosmar pentru adversarii sai directi

Malaga
La Malaga, banii sunt chiar ultima problema. Cu 37.000.000 de euro bagate in transferuri, seicii din actionariatul Malagai conduc la capitolul transferuri in Spania. Ca sa nu mai lungim si aici acestia au adus 8 jucatori valorosi(Jeremy Toulalan - Ol. Lyon, Sergio Sanchez - Sevilla, Joris Mathijsen - HSV, Ruud van Nistelrooy - HSV,  Diego Bunanotte - River Plate, Isco - Mestalla, Nacho Monreal - Osasuna, Joaquin - Valencia) cel mai scump, Toulalan, fiind adus pe 11 milioane.

Toulalan s-a despartit cu greu de OL, unde a petrecut 5 sezoane 



*Sumele de transfer sunt luate de pe site-ul www.transfermarkt.co.uk