miercuri, 24 august 2011

Primele echipe calificate în grupele Champions League

Aseară s-au disputat 5 dintre meciurile contând pentru manşa retur a play-off-ul Champions League.Astfel, am aflat cinci echipe calificate în grupe şi posibile adversare pentru Oţelul Galaţi. Iată rezultatele:

APOEL NICOSIA 3:1 Wisla Cracovia (în tur 0:1) 
Marcatori: Manduca '29, Almeida '54, '87 / Wilk '71
GENK 2:1 Maccabi Haifa (în tur 1:2) - 4:1 la penalty-uri
Marcatori: Vossen '35, Buffel '41 / Golasa '37
Malmo 2:0 DINAMO ZAGREB (în tur 1:4) 
Marcatori: Figueiredo '69, Jansson '86
VILLAREAL 3:0 Odense (în tur 0:1) 
Marcatori: Rossi '50, '66, Marchena '82
FC Zurich 0:1 BAYERN MUNCHEN (în tur 0:2) 
Marcator: Gomez '7
*echipele scrise cu majuscule s-au calificat

Meciurile de aseară nu au oferit mari surprize, însă putem spune că am avut câteva partide cu adevărat spectaculoase. Meciul dintre Malmo şi Dinamo Zagreb a fost neaşteptat de frumos, cu Malmo care a fost foarte aproape de calificare, cu toate că nimeni nu-i mai dădea şanse după 4-1 pentru Zagreb în tur. Finlandezii au învins cu 2-0, dar mai aveau nevoie de un gol pentru a se califica. Acest lucru este cu atât mai frustrant când ştiu că golul de 4-1 din tur l-au încasat foarte târziu. Dacă rezultatul ar fi fost 3-1 în tur, Malmo era acum calificată... Un alt meci extraordinar a fost Genk - Maccabi Haifa. Genk a învins în timpul regulamentar cu acelaşi scor cu care a pierdut acum o săptămână în Israel, iar meciul a ajuns în prelungiri. Echiplele obosite nu au mai reuşit să marcheze în cele 30 de minute, iar meciul a ajuns la penalty-uri. Acolo unde portarul maghiar al lui Genk a făcut minuni, apărând două lovituri ale israelienilor, iar belgienii au înscris de patru ori, calificându-se în grupe.
Meciul dintre Zurich şi Bayern nu a fost deloc atât de spectaculos cum se aştepta lumea, Bayern mizând pe un joc economicos, pentru a nu-şi epuiza resursele. Pe de altă parte, partida dintre Villareal şi Malmo ne-a oferit spectacol, cu spaniolii fără să stea pe gânduri, înscriind trei goluri şi asigurându-şi prezenţa în grupe.
Per total, a fost o seară frumoasă în Champions League. Astăzi vom afla şi celelalte cinci echipe care merg mai departe din play-off, de la aceeaşi oră, 21.45.




0 comentarii: