duminică, 7 august 2011

Fabrica de jucatori

In ultimii ani, prima liga croata a lansat o multitudine de nume mari pentru cluburile sonore din occident. Fie ca vorbim de Luka Modric, fie ca vorbim de Mario Mandzukic, toti au trecut prin prima liga croata. In continuare cititi un rezumat a acestui inceput de sezon din prima liga croata.

Fanii lui Dinamo Zagreb sunt pregatiti pentru un nou sezon exploziv

Noul sezon din T-Com-HNL Croatia a inceput pe de-o parte la fel ca ultimele 6 sezoane, pe de alta parte diferit. Spun asta deoarece Dinamo Zagreb si Hajduk Split ne-au obisnuit sa conduca campionatul de la un cap la altul, in final Dinamo terminand pe prima treapta a podiumului. Totusi asta nu s-a intamplat, pana acum doar Dinamo reusind sa castige toate cele 3 meciurile disputate, Hajduk, in doua meciuri, castigand greu, 2-1, acasa cu Sibenik si pierzand la limita cu NK Zadar. Asta poate si datorita campaniei destul de slabe de achizitii a celor de la Hajduk, cel mai sonor transfer fiind cel al lui Ivan Vukovic de la Buducnost Podgorica. In acest timp, Dinamo, a punctat prin doua super-transferuri, unul de 1.300.000 de euro, al lui Domagoj Vida si altul al lui Ivan Krstanovic de la NK Zagreb, mai scump, de 1.500.000.
Acesta poate fi ultimul sezon pentru Kramaric la Dinamo, tinand cont ca multe cluburi mari din Europa stau cu ochii pe el

Alte doua echipe care au confirmat forma buna din trecut sunt NK Osijek si NK Lokomotiva Zagreb, prima profitand de un lot extrem de omogen, fara nici un jucator transferat, cu exceptia lui Ivan Aleksic de la echipa de tineret.
Slaven Belupo risca sa fie dezamagirea anului in Croatia

La capitolul dezamagiri, le putem include pe NK Varazdin si pe Slaven Belupo, prima reusind sa ocupe un loc de Europa anul trecut si a doua fiind pe locul 3 conform transfermarkt.de, la valoarea lotului.