vineri, 26 august 2011

EUROPA LEAGUE: Grupa Stelei

Steaua a fost astazi extrasa la Monaco, sa joace in grupa J a UEFA Europa League, in compania formatiilor Schalke 04(Germania), Maccabi Haifa(Israel) si AEK Larnaca(Cipru).
O grupa accesibila la prima vedere insa adversarii nu trebuie subestimati. Prima echipa, Schalke 04 este surpriza anului trecut, in fotbalul international. Asta deoarece in ciuda unui parcurs foarte slab in campionat, germanii au ajuns pana in semifinalele UEFA Champions League. Totusi, au salvat si sezonul intern prin castigarea Cupei Germaniei, reusita gratie careia acum evolueaza in Europa League. In debutul acestui campionat au castigat Supercupa Germaniei, impotriva lui Bayern Munchen. Apoi au urmat esecuri in deplasari(singura exceptie fiind meciul din ultima etapa de la Mainz, unde albastrii au castigat 2-4, dupa 2-0 la pauza) si victorii pe linie acasa. De temut este atacul trupei germane, care are jucatori de calibrul lui Klass-Jan Huntelar, Raul, Jefferson Farfan si chiar Ciprian Marica. Pe langa acestia in lotul lor se mai afla si alti jucatori impotranti ca Lewis Holtby, revelatia de anul trecut din 1. Bundesliaga. Pe timpul vietii lui Adolf Hitler, Schalke a fost clubul favorit al Fuhrerului.
A doua adversara este Maccabi Haifa, club care a cucerit in trecut titlul in Israel cu Rony Levy pe banca. Sezonul trecut au luat titlul in "Tara Sfanta", la 5 puncte de Hapoel Tel-Aviv. Cei mai periculosi jucatori sunt Vladimir Dvalishvili, golgheterul echipei sezonul trecut cu 12 reusite, portarul Bojan Saranov, jucator in nationala Serbiei si capitanul Yaniv Katan. In plus Maccabi este echipa comunistilor din Israel, iar fanii au la fiecare meci afisat un banner cu Che Guevara.
Cat despre ultima adversara: AEK Larnaca, a terminat pe locul 4, sezonul trecut in Cipru si este unul din cei mai slabi adversari pe care ii puteam intalni din urna a patra. Vedetele lor sunt doi olandezi: Tim De Cler si Kevin Hofland, primul in trecut la AZ si Feyenoord, al doilea la Wolfsburg, PSV si Feyenord.
Una peste alta Steaua se poate califica si de pe primul loc, dar baietii trebuie sa se concentreze iar Levy trebuie sa gaseasca formula castigatoare pentru a putea sa ne atingem obiectivele.

3 comentarii:

Daca joaca baietii la capacitate maxima nu vom avea probleme, ne putem bate si pentru primul loc

Ce credeti? Cine e cel mai periculos de la schalke? vreau raspunsul cuiva din redactie...

Bobo: Prevad ca sezonul asta o sa fie al cuplului de atac: Raul - Huntelar, nu ma pune sa aleg pe unul dintre ei, pentru ca ii simpatizez pe ambii. Ramane de vazut