joi, 4 august 2011

Bundesliga - Avancronică

Mâine debutează noul sezon din Campionatul Germaniei şi odată cu el noi weekend-uri cu fotbal adevărat şi încântător. Am declarat şi declar din nou. Sunt un mare fan al campionatelor externe, în special Premier League şi Bundesliga. Sigur, îmi place fotbalul din Serie A sau La Liga (mai ales că AC Milan e echipa care m-a făcut să-mi placă fotbalul), dar nu ştiu de ce, parcă savurez mai mult un meci din Anglia sau Germania. Îmi place mai mult stilul germanic din acele campionate.
În altă ordine de idei, meciul inaugural de mâine (transmis de la 21.30 de Eurosport 2) este cel dintre campioana Borussia Dortmund şi Hamburg. Un meci care promite spectacol, un început în forţă al campionatului german. Borussia a fost surpriza sezonului trecut şi fanii au mari aşteptări de la formaţia lui Jurgen Klopp. De cealaltă parte, Hamburg şi-a vândut principalele "guri de foc" de anul trecut, Trochowski şi Ruud van Nistelrooy, şi a optat pentru o echipă tânără, entuziastă. Transferurile lui Markus Berg şi Michael Mancienne întăresc această afirmaţie. Ca un pronostic, cred că Borussia va câştiga această partidă. Par să aibă şi un avantaj valoric asupra "hanseaticilor", care cred că va conta destul de mult. Nu decisiv, însă.
Sâmbătă se vor disputa şase meciuri, cinci dintre ele la ora 16.30. Iată programul complet al zilei de sâmbătă în Bundesliga:
 16.30          FC Köln - VfL Wolfsburg 
 16.30          FC Augsburg - SC Freiburg
 16.30          VfB Stuttgart - FC Schalke 04 - LIVE pe Eurosport 2
 16.30          Hannover 96 - Hoffenheim
 16.30          Werder Bremen - Kaiserslautern
 19.30          Hertha Berlin - FC Nuremberg - LIVE pe Eurosport 2
Cu siguranţă capul de afiş îl reprezintă derby-ul dintre Stuttgart şi Schalke. Ambele echipe au aşteptări mult mai mari de la acest sezon, având în vedere clasarea ruşinoasă de anul trecut. Ambele au investit destul de mult în transferuri (Schalke mai puţin, din cauza situaţiei financiare precare). Deci, ar trebui să rezulte un meci foarte bun. Mi-e greu să dau un pronostic deoarece eu, personal, simpatizez cu Schalke, dar cred că un scor de egalitate este cel mai probabil.
Sigur, acesta este principala atracţie a zilei de sâmbătă, iar site-ul nostru vă va oferi o analiză amănunţită a partidei, însă nu trebuie neglijate şi celelalte meciuri. Partida dintre FC Köln şi Wolfsburg este de urmărit, deasemenea meciul Werder Bremen - Kaiserslautern pare atractiv. Nu uitaţi, rezumate şi statistici doar aici, pe www.ros-albastrii.tk. 
Duminică se încheie prima etapă din Bundesliga cu două meciuri foarte interesante: Mainz - Bayer Leverkusen, de la 16.30 şi Bayern Munchen - Mochengladbach, de la 18.30. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de Eurosport 2. Primul meci, dintre Mainz şi Leverkusen, cred eu că va fi unul foarte interesant. Este de văzut dacă Mainz va re-edita evoluţia surprinzătoare de anul trecut şi deasemenea cum se va descurca Andre Schurrle în faţa fostei echipe. Un pronostic - cred că Bayer Leverkusen va câştiga acest meci. 
În celălalt meci sunt nerăbdător, recunosc, să  văd cum va evolua Bayern. I-am văzut şi în Cupa Germaniei în primul lor meci şi cu toate că au băutut 3-0, n-au arătat un joc deloc încurajator, asta în ciuda transferurilor răsunătoare pe care le-au făcut. Dar cu siguranţă că vor lua meciul cu Gladbach în serios, mai ales că au păţit-o anul trecut cu această echipă imprevizibilă. Înclin să cred că Bayern va câştiga, dar nu poţi niciodată să ştii când joci cu Gladbach. 
Aşadar, iată impresiile mele în legătură cu debutul campionatului german. Nu uitaţi că site-ul nostru vă va oferi informaţii din Bundesliga pe tot parcursul weekendului. Deasemenea vom analiza Supercupele din Italia şi Anglia. Un weekend plin de fotbal de calitate, doar aici la www.ros-albastrii.tk!

0 comentarii: