joi, 7 iulie 2011

Nationala U19 a cedat echipei secunde a Sportului Studentesc

Echipa naţională under-19 a României, care se pregăteşte pentru turneul final al Campionatului European, a fost învinsă, joi, cu scorul de 3-2 (2-1), de formaţia Sportul Studenţesc, într-un meci amical disputat la Mogoşoaia.

Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Buş '22 şi Roman '88, în timp ce pentru Sportul au înscris Târnăcop '20, Nicola '29 din penalti şi Antoche '47.

Partida a fost arbitrată de selecţionerul reprezentativei under-19, Lucian Burchel, asistenţi fiind portarul naţionalei under-19, Radu Chiriţă, şi preparatorul fizic al Sportului Studenţesc, Roberto Berruero. La meci au asistat, printre alţii, patronul Sportului, Vasile Şiman, fostul preşedinte al clubului FC Naţional, Gino Iorgulescu, fostul antrenor secund al naţionalei de seniori a României, Ştefan Iovan, şi fostul antrenorul al formaţiei Rapid Bucureşti, Marius Şumudică.

România under-19: Brănescu (Tani) - Peteleu, Remeş (Gugu), Avrămia, Murgoci (Giurgiu) - Benzar (Amet) - Cârstocea, Stanciu (Walleth) - Serediuc (Voinea, Florean), Hergheligiu (Chitoşcă) - Buş (Roman). Selecţioner: Lucian Burchel.

Sportul Studenţesc: Samoilă - Beţa, Ciobanu, Lungu, Poppa - Târnăcop, Cruceru - Nicola, Stancu - Chihaia, L. Dobre. Au mai jucat: Viciu, Truţă, Cheţan. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Selecţionerul reprezentativei under-19 a României, Lucian Burchel, a declarat la finalul partidei că este mulţumit de atitudinea elevilor săi. "A fost un amical bun, cu o echipă bună, sănătoasă şi cu umpic de pregătire în spate. A fost foarte bine până la urmă că nu am avut arbitri la meci, pentru că am mai făcut nişte reglaje. Una e să le facem de pe margine şi alta de pe teren, jucătorii reacţionează mai bine când eşti lângă ei. Sunt mulţumit de atitudinea arătată de băieţi, pentru că în România se spune că ne lipseşte. Ei sunt motivaţi sută la sută. Avem jucători pregătiţi bine, cu potenţial. Dacă ar fi capabili să gândească tot timpul, cum au făcut-o în această lună şi jumătate de pregătire, au mari posibilităţi de a ajunge fotbalişti buni. Buş este un vârf de atac cu mare potenţial, însă până să ajungă aproape de valoare lui Mutu mai are mult de muncă", a spus Burchel.

Atacantul Sergiu Buş a afirmat că nu are emoţii înainte începerii Campionatului European under-19."A fost un antrenament foarte bun, iar în primele 30 de minute am jucat foarte bine, după care Sportul a dat un gol norocos. Sperăm să jucăm din ce în ce mai bine, iar la turneul final să fim în vârf de formă. A fost mult mai bine cu domnul Burchel în teren, a fost aproape de noi şi ne-a corect tot timpul când greşeam. A fost un meci amical aşa că putem să şi trişăm puţin. Nu pot să zic că avem emoţii înainte de turneul final. Sperăm la locul trei din tot sufletul", a precizat Buş.


sursa: MEDIAFAX

0 comentarii: