miercuri, 3 noiembrie 2010

Centrele de copii si juniori si scouteri

Fotbalul romanesc este intr-o perioada de cadere libera. Echipa nationala se face de ras la fiecare meci pe care il disputa, echipele romanesti merg din ce in ce mai prost in Europa si nimeni nu isi explica de ce.
Eu gasesc printre multe altele, o cauza principala centrele de copii si juniori. In tara sunt multi copii talentati la fotbal insa chiar daca sunt selectionati de unele cluburi sunt extrem de prost antrenati si nu au sansa sa ajunga mari intr-o zi.
Tot privind centrele de copii si juniori, dupa ce ca sunt extrem de putine, Becali a declarat zilele trecute ca vrea sa desfinteze academia de tineret. Ar fi cea mai mare greseala pe care ar putea sa o faca. De ce sa dai milioane de euro pe jucatori pe care i-ai putea avea pe o perioada mai lunga de timp(de la varste fragede), carora sa le creezi conditii bune de antrenament si sa le angajezi antrenori valorosi care le pot exploata la maxim capacitatile, sa nu-i lasi sa profite LA MAXIM de libertatile pe care i le ofera viata si sa le dai sansa sa se remarce si sa fie convocati la loturile nationale si poate chiar sa scoti sume mari de bani din transferurile lor? Mi-ar place ca patronii din fotbalul romanesc, in special Gigi Becali sa imi raspunda la intrebare.
Ganditi-va, ne-am putea califica fara probleme la turneele Europene si Mondiale si sa ajungem in fiecare an cel putin cu o echipa in optimile UCL, insa la conditile actuale trebuie sa ne rugam sa mai avem in urmatorii 10 ani o echipa care sa ajunga O DATA in grupele celei mai importante competii la nivel de cluburi.
Privind scouterii, sunt sigur ca Steaua are in momentul actual o multime de scouteri dar degeaba... Ros-albastrii transfera numai jucatori cu nume sonor, pentru tara noastra, care nu au calitati iesite din comun, insa care costa o multime de bani.
Jucatorii transferati din afara se dovedesc a fi adevarate catastrofe si nu sunt in stare de nimic. De ce sa nu angajam niste scouteri care chiar sa-si faca meseria, binenteles si cluburile angajatoare sa le asigure transport si cazare la competitiile europene si mondiale de juniori si cele cum ar fi Cupa Africii la nationale mari? Sa iei un jucator cu 500.000 de euro maxim care sa faca furori inca de la o varsta frageda? Mai bine iei unul de 31-32 de ani care tinde spre retragere si care nu mai are calitatile pe care in multe cazuri nici nu le-a avut vreodata. Asta e mentalitatea romaneasca.
Lista poate continua cu multe critici pentru investitorii echipelor romanesti. Insa sunt sigur ca peste 5 ani conditiile vor fi aceleasi si Romania se va bate pentru penultimul loc in grupele de calificare de la turneele internationale cu Malta, Luxemburg sau Liechtenstein.

5 comentarii:

buna dimineatza,am si eu o intrebare legata de aceste talente care ATENTZIE...se nas,cu fotbalul in sange,vad ca facetzi atata valva pt tinere talente,bun,uitatziva si vetzi vedea ca am dreptate foarte mare:
1-VRACIU DAVID-REAL MADRID,oare stitzi de unde a plecat?...de la steaua grupa lui aelenei,INTERESEAZA PE CINEVA CA PESTE 6-7-8 ani ACEST PUSTI VA REPREZENTA SPANIA SI NU ROMANIA?????
2-BADEA LAURENTIU-SPORTUL STUDENTESC,oare de unde a plecat?...de la steaua,grupa lui aelenei fost coechipier cu VRACIU,si el urmeaza sa plece sa reprezinte alta tzara
sunt doar cateva exemple
pt ei au avut ochii REAL MADRID si AC MILAN,romania nu are ochi???
ca ei mai sunt multzi copii talentatzi
ce facetzi domnilor scouteri??????
pe MESSI la 9 ani l.au descoperit si uite acum
suntem cei mai buni la vrajeala dar sa facetzi ceva pt treaba asta.....sunt vise
PACAT,PACAT,PACAT
sunt curios ce raspuns imi datzi(daca imi datzi)
o zi placuta

Buna ziua,
Aveti perfecta dreptate in tot ce ati spus. Romanii au multe, multe tinere talente pentru care insa noi nu avem ochi, prin noi intelegand cei ce se ocupa cu problemele din domeniul "Copii si juniori" ale cluburilor romanesti. Totusi chiar daca descoperim jucatori cu mare potential, le dam mult prea usor cu piciorul, exemplu fiind si dorinta stimatului Gigi Becali de a inchide Academia de Copii si Juniori a Stelei.
Insa reprezentatii cluburilor nu sunt singurii vinovati, la acest lucru contribunid major si lipsa asa zis-ului "maidan", in trecut frecventat de mai toti copii fie ca erau baieti fie ca erau fete, acolo toti cei care aveau talent, putand sa se afirme intre prieteni, prieteni care mai departe duceau vorba de amicii lor foarte talentati la fotbal, vorba care se intampla destul de des sa ajunga la urechile unui antrenor deschis colaborarii cu juniori... Si ce reisesa? Un Hagi, un Lacatus... Astfel de jucatori importanti care au marcat radical istoria fotbaluli Romanesc.
Noi, echipa www.ros-albastrii.tk incercam sa facem tot ce putem pentru promovarea juniorilor la nivelul Romaniei, dar in conditile in care in afara de niste cititori de la care primim cuvinte frumoase, avem nu avem nici o alta satisfactie, materiala sau laudativa din partea nimanui e foarte greu sa te afirmi...
Multumim ca ne urmariti site-ul, va asteptam cu alte comentarii impresii etc. Cu siguranta veti primi un raspuns si de la Mihai, celalat autor.
O zi excelenta

Buna ziua,
Sunt de acord cu ce spuneti si va inteleg frustrarea. Insa, cum a spus si colegul meu, e greu ca o echipa de doi bloggeri mai mult sau mai putin talentati (aici dumneavoastra decideti) sa schimbe o intreaga mentalitate tipic romaneasca. In Romania nu se va putea schimba ceva pana in momentul in care vom intelege ca nu putem sa ajungem mari transferand toate rebuturile din strainatate. Dar cine sa inteleaga? Becali, Borcea, Iancu?! Niciodata... Cine are rabdare cu tinerii de 15, 16, 17 ani in Romania? Raspuns: nimeni. Pentru ca in fotbalul romanesc se cer rezultate instant. Vedeti situatia lui Piturca din vara trecuta. El a spus clar ca nu va putea lua campionatul in primul sezon si ca abia in al doilea va putea creea o echipa care sa se bata la titlu... Dar cine l-a ascultat? Nimeni. Daca o sa credem in continuare ca natiuni ca Anglia, Spania, Germania au ajuns in varf peste noapte, atunci nu vom realiza niciodata nimic. Noi, ca bloggeri, am mai spus-o, nu putem decat sa atragem atentia asupra acestor lucruri in speranta ca vor fi auzite de cineva care are puterea de a face ceva. Oricum va multumim ca ne cititi blogul si mai ales ca va exprimati opinia. Speram s-o faceti in continuare. Numai bine.

Buna ziua si LA MULTI ANI pentru 2013. Sa zicem ca aveti un copil care viseaza si se antreneaza pentru a ajunge un mare fotbalist. Calitati cu duiumul (15 ani si 1.90 m)dar neluat in seama de ,, profesionistii,, fotbalului romanesc. CE a-ti face in asemenea situatie pentru copil ?

@Ileana: Imi cer scuze ca am intarziat cu raspunsul. Site-ul nu mai este activ. Totusi le-as recomanda parintilor acelui tanar sa il plimbe in mai multe locuri unde sa-si demonstreze talentul. 15 ani totusi nu e varsta perfecta pt a te apuca de fotbal, dar niciodata nu e prea tarziu.
Ar ajuta sa imi spuneti orasul in care locuieste pentru a va putea face cateva recomandari concrete