luni, 23 ianuarie 2012

Week-end plin de fotbal(PII)

Manchester City - Tottenham(Premier League - Etapa 22)

mirrorfootball.co.uk
Două meciuri foarte importante pentru soarta acestei ediţii de Premier League, s-au disputat în etapa recent încheiata. Cel mai interesant a fost duelul dintre prima şi a treia clasată. Un meci dominat din punct de vedere statistic de City, însa ambele echipe au prestat un joc bun. Prima repriză a fost echilibrată, la cabine intrându-se cu un scor care reflecta situaţia din teren: 0-0. Primul gol a venit după o pasă extraordinară a lui David Silva care a găsit un culoar printre apăratori şi i-a expediat mingea lui Nasri care a şutat imparabil, scorul devenind 1-0 pentru Cetăţeni.Golul de 2-0 a venit 3 minute mai târziu, când la un corner executat de marcatorul primului gol: Samir Nasri, Dzeko a respins mingea care a ajuns la Lescott, acesta intrând cu ea in poartă, la propriu. 1 minut mai târziu la o deviere greşită pe spate, cu capul a lui Savic, Defoe a reuşit să îl dribleze pe Hart şi să marcheze, scorul devenind 2-1. La 5 minute de la reluare a venit momentul golului egalizator, Bale şutând incredibil, fără preluare, după o pasa de pe partea stângă, din partea lui Lenon. După golul lui Bale a urmat o modificare decisiva făcută de Mancini, Balotelli fiind introdus în locul lui Dzeko. Italianul ar fi trebuit eliminat în minutul 79, la un gest nesportiv la care l-a lovit intenţionat pe unul din jucătorii aflaţi la pământ. Totuşi a luat doar un galben şi în ultimul minut de prelungiri a obţinut un penalty, pe care l-a şi transformat, dupa un fault al lui King. Meciul s-a încheiat 3-2 şi City a scăpat victorioasă de unul din cele mai grele meciuri din acest retur. Urmăriţi rezumatul video al partidei aici.


Arsenal - Manchester United(Premier League - Etapa 22)
dailymail.co.uk
O repriză secundă extraordinară am avut şi la partida care ar fi trebuit sa fie revanşa lui Arsenal, după umilinţa 8-2 din tur. Jocul a fost echilibrat până la mijlocul primei reprize, când a început o dominare clară a lui United. Majoritatea atacurilor diavolilor erau purtate pe benzi, Arsenal suferind la capitolul fundaşi laterali, datorită accidentarilor. Astfel centralii Djourou şi Vermaelen au fost reprofilaţi. Primul gol al echipei din Manchester a fost înscris dupa o pătrundere a lui Giggs in partea stângă a trenului, care avându-l pe Djourou la distanţă mare, şi-a permis să centreze excelent, mingea care i-a ocolit pe apărătorii lui Arsenal ajungând la Antonio Valencia, care a marcat în poarta lui Szczesny.
După pauză faţă lui Arsenal s-a schimbat complet, acestia preluând iniţiativa şi având o ocazie serioasă prin Van Persie, după o greşeala a lui Smalling. Totuşi, olandezul s-a revanşat înscriind în minutul 71 după un şut din semi-întoarcere şi readucând-ui pe tunari în joc. Golul victoriei a venit după o pasă a lui Scholes de la mijlocul terenului, pe partea stânga în apropierea careului, pâna la Valencia, care cu o fentă de centrare a trecut de Arshavin, a pătruns până la marginea careului, unde a facut 1-2 cu Park şi a întors mingea până la Welbeck care a finalizat cu şânge rece în poarta portarului polonez al lui Arsenal. Astfel, meciul s-a încheiat cu incă o înfrângere pentru Arsenal care riscă să piardă locul de Europa League pe care îl ocupă în momentul de faţă. Pentru rezumatul video click aici.

1 comentarii:

cred k o sa bata Man. United