duminică, 4 decembrie 2011

S-au tras la sorti grupele EURO 2012!

Vineri, la "Palatul artelor" din Kiev a avut loc tragerea la sorti a grupelor Campionatului European de fotbal din anul 2012. La ceremonie a fost prezent si Mircea Sandu, ca delegat UEFA, dar si Alexandra Stan pentru a interpreta cateva melodii, pentru destinderea invitatiilor.

Iata cum arata grupele:


GRUPA A
-Polonia
-Rusia
-Grecia
-Cehia


GRUPA B
-Olanda
-Germania
-Danemarca
-Portugalia


GRUPA C
-Spania
-Italia
-Irlanda
-Croatia


GRUPA D
-Ucraina
-Suedia
-Franta
-Anglia

©Getty images

GRUPA A
Grupa A, este una extrem de surprinzatoare, pe care toti sperau sa nu o vada, inainte de tragerea la sorti. 4 echipe de nivele asemanatoare, insa acestea fiind extrem de scazute in comparatie cu restul echipelor prezente la acest European. Rusia pleaca ca favorita certa la casitgarea grupei, in timp ce favorita pentru locul 2 vad Grecia, care va avea o adversara foarte periculoasa: Cehia. Polonia nu are sanse reale la calificare.

GRUPA B
Grupa B, poate fi considerata grupa mortii la acest European. Olanda si Germania se intalnesc mai devreme decat ar fi vrut si finala dorita de multi la Mondialul din 2010, va fi jucata in Ucraina, pe 13 iunie, la Harkov. Bineinteles ca favorite pleaca a doua si a treia clasata la Mondialul din Africa de Sud, insa si Portugalia lui Cristiano Ronaldo, poate pune probleme. Danemarca pare parca lovita de ghinion, nimeni neacordandu-le vre-o sansa...

GRUPA C
Foarte interesanta este si Grupa C, care le pune fata in fata pe ultimele doua campioane mondiale. Acestea sunt favorite la califcarea in optimi, Spania fiind consacrata de stilul tiki-taka, iar Italia lui Cesare Prandelli fiind reconstruita din temelii si promitand multe. Croatia este si ea inclusa in ecuatia calificarii, in timp ce Irlanda poate pune probleme.

GRUPA D
Franta si Anglia au fost extrase in aceeiasi grupa, lucru foarte interesant, deoarece ultimul duel intre cele doua a fost disputat la finele lui 2010 si incheiat cu victoria Frantei, 2-1. Totusi Franta traverseaza o perioada grea si o vad batandu-se din greu cu Suedia pentru calificare. Anglia este favorita grupei, iar Ucraina este out-sider.

2 comentarii:

Salutari din UCRAINA! Abia astept sa merg la finala. am reusit sa-mi iau bilet. sper sa vad germania la kiev...

are mari sanse Polonia sa treaca de grupe . A picat cu niste echipe accesibile si mai este si gazda euro .