luni, 14 februarie 2011

SPORTUL ROMANESC LA PAMANT! INCERCAND SA NE INECAM CAT MAI REPEDE! ARTICOL IMPRESIONANT!

Dupa cum bine stiti, Romania nu a excelat in fotbal in ultima perioada, reusind sa pierdem cu echipe impotriva carora, in trecut eram favorite fara drept de apel. Insa acest regres al "Romaneiei sportive" nu este doar in fotbal. Este in marea majoritate a sporturilor, inclusiv in cele in care in trecut eram printre cei mai buni daca nu chiar cei mai buni.

Acest fapt se datoreaza mai multor factori dar cel mai important si socant sunt bazele de juniori.
La CNOES(Centrul National Olimpic de Excelenta Sighisoara) mai multi tineri extrem de talentati se antreneaza zi de zi in conditii dificile, depunand mult efort, pentru a deveni viitori campioni. Toti fac parte din lotul larigit al Nationalei Romaniei de handbal de juniori. Insa v-ati gandit vreodata cum ar fi sa primesti un telefon care sa-ti distruga toata munca depusa pana atunci? In Romania se poate, asfel o parte dintre componentii lotului prezent la CNOES au fost anuntati ca vor fi dati afara de catre FRH(Federatia Romana de Handbal) fara nici un motiv.
CNOES
Nimic... asta ramane de facut pentru tinerii carora le va fi foarte dificil sa gaseasca alte locuri unde sa beneficieze de antrenori de calitate si de conditii decente de antrenament(tinand cont ca unii provin din familii modeste).

De aia se duce de rapa tot sportul romanesc, sus-pusii la federatile de fotbal, handball, baschet, etc. nefiind de acord sa acorde privilegii sportivilor talentati, ci doar celor care le sunt rude sau care ofera M.I.T.A.


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Romania surclasata de nationala de fotbal din Somalia trece pe ultimul loc in clasamentul FIFA alaturi de Papua Noua Guinee, Bahamas, Afganistan, Brunei

In urma amicalului pierdut cu Maldive, scor 2-0, Romania a coborat pe ultimul loc FIFA, alaturi de tari care acum 35 de ani erau undeva la 160 de locuri sub noi. Dupa meci Robert Basescu(fiul prim-ministrei Elena Basescu), Alexandru Dragomir(nepotul lui Mitica Dragomir, fost sef LPF) si Ionut Patriciu(fiul celui de-al doilea cel mai bogat roman, Dinu Patriciu) au refuzat sa discute cu presa.

Totusi avem si romani campioni

Totusi in varful ierarhiilor mondiale avem si romani:
  • Alexandru Iancu si Ionut Ionescu facand parte din nationala de fotbal a Spaniei(actuala campioana mondiala) dupa ce in romania au fost refuzati de doua cluburi din Liga I;
  • Vlad Iosif si Eduard Alexe fiind componenti ai nationalei Frantei la handbal(actuala campioana europeana) dupa ce in romania amandoi au fost dati afara de la un centru de pregatire important, fara a li se explica vreun motiv;
  • Andrei Neagu si el respins de campioana en-titre a Romaniei este capitan al nationalei Spaniei la baschet(locul doi in clasamentul pe natiuni)