marți, 18 octombrie 2011

Baraj EURO 2012

Dupa incheierea grupelor de calificare ale EURO 2012, a avut loc tragerea la sorti a meciurilor de baraj. Din pacate noi nu ne gasim aici insa multi fosti oponenti de ai nostri se regasesc.
Iata mai intai echipele deja calificate la Turneul Final. Polonia si Ucraina sunt primele calificate, in calitate de gazde. Apoi Spania, Germania, Rusia, Italia, Franta, Olanda, Grecia, Anglia si Danemarca sunt merg la EURO in calitate de castigatoare ale grupelor de calificare. Acestora li se alatura Suedia, echipa cu cele mai bune cifre, clasata pe locul 2 in grupa de calificare.

Dar doresc sa pun mai mult accent pe meciurile de baraj. Avem 4 partide extrem de interesante:
1) Turcia - Croatia
Meciul in care doua natiuni extrem de inflacarate se intalnesc. Turcia porneste cu sansa a doua, mai ales ca se afla intr-o situatie asemanatoare, cu cea a Romaniei. Croatia nu are probleme majore interne si lotul acesteia arata ca nu are de ce sa intampine probleme, generatia lui Luka Modric lasand la turneul trecut din Austria si Elvetia, Anglia acasa.
2) Estonia - Irlanda
Un meci halucinant. Incredibil de crezut dar ambele echipe au reusit sa prinda barajul. Personal o vad pe Irlanda castigatoare, fara probleme, dar in fotbal surprizele se intampla meci de meci.
3) Cehia - Muntenegru
Un alt meci tare, Cehia cu o generatie proaspata care il are ca lider pe Peter Cech. Nici Muntenegru nu se lasa mai prejos fotbalul ex-iugoslav fiind la mare intaltime indiferent de zona in care se joaca. Vad aceasta infruntare ajungand la penalty-uri.
4) Bosnia Hertegovina - Portugalia
O infruntare foarte interesanta este si aceasta. Bosnia sustinuta de niste suporteri "nebuni" la propriu si Portugalia, o generatie a orgoliilor, lucru care i-ar putea trage inapoi. Totusi experienta lui Cristiano Ronaldo & co. pare sa o faca pe Portugalia favorita.

2 comentarii:

sper sa-i zdorbeasca portughezii pe cateii aia de bosnichi

Pacat ca una din Turcia si Croatia va sta acasa ...