duminică, 21 august 2011

Trofeul Luigi Berlusconi

Una din competitiile amicale de traditie de pe "batranul continet" este Trofeul Luigi Berlusconi. Disputat pentru prima data in 1991, la 5 ani dupa achizitionarea clubului de catre Silvio Berlusconi. Competitia este organizata in memoria lui Luigi Berlusconi, tatal actualului Prim-Ministru al Italiei.
Initial competitia a fost organizata pentru ca Rossoneri sa infrunte castigatoarea en-titre a Uefa Champions League. Totusi, in 1991, Milan a jucat cu Juventus, in locul Stelei Rosii Belgrad. Meciul a fost castigat de Juve 2-1. Apoi au avut loc alte 3 editii in care Milan a batut pe rand Inter Milano(1-0), Real Madrid(3-2) si Bayern Munchen(1-0).
Dupa 1995 toate meciurile competitei s-au disputat intre echipa lui Silvio Berlusconi si Juventus Torino. Actuala campioana este Juve, trupa Torineza invingand anul trecut la loviturile de departajare, dupa 0-0 la finalul timpului regulamentar.
Totusi Milan are mai multe trofee in palmares, cu doua mai multe decat cele 9 ale alb-negriilor iar jucatorul cu cele mai multe goluri in istoria trofeului este tot un "diavol rosu", Filippo Inzaghi bagand mingea in plasa de 7 ori. Cea mai mare diferenta de scor a fost inregistrata in 2008 cand Milan a invins scor 4-1 prin reusitele lui Jankulovski, Ambrosini x2 si Inzaghi.
Anul acesta trofeul este la fel de disputat ca in precedentele editii, iar mai jos site-ul nostru va ofera lotul lui Juventus pentru partida din aceasta seara, cel al lui Milan fiind necunoscut:
1. Buffon; 3. Chiellini; 5. Pazienza; 8. Marchisio; 10. Del Piero; 13. Manninger; 14. Vucinic; 15. Barzagli; 16. Ziegler; 18. Quagiarella; 19. Bonucci; 21. Pirlo; 22. Vidal; 26. Lichtsteiner; 27. Krasic; 29. De Ceglie; 30. Storari; 32. Matri; 33. Sorensen; 36. Pasquato.
Meciul va fi transmis pe Sky Sports in Italia si in Romania pe DigiSport 2.
Foto: mcalcio.com

1 comentarii:

Chiar daca este o competitie cu insemnatate nu foarte mare pentru fanii fotbalului modern, pentru mine ca mare simpatizant al Milanului inseamna enorm in fiecare an. BTW si-a facut echipa buna Juve