vineri, 12 noiembrie 2010

Rapid - STEAUA - Scurt rezumat


Steaua s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, aseară, 1-0, în Giuleşti, pe Rapid, într-un meci cu final de infarct. Romică Surdu a marcat singurul gol al partidei, dar adevăratul erou al Stelei a fost portarul “Superman” Ciprian Tătăruşanu.
Partida din Giuleşti a început înainte să se aprindă nocturna, când “centralul” Alexandru Tudor a ieşit pe gazon, în negru şi pe întuneric, să măsoare cele două porţi. Totul regulamentar. Şi alt joc, după parodia de duminică (0-0). Rapid şi Steaua au debutat ofensiv, dorind să şteargă impresia amară lăsată în confruntarea din campionat.

Când fotbaliştii îşi turaseră motoarele la maximum, Tudor a întrerupt jocul, din cauza obiectelor aruncate în teren de fanii roş-albaştrilor (10).

Tătăruşanu, formidabil

Disputa s-a reluat, iar prima ocazie au avut-o giuleştenii, prin Spadacio, care a trimis periculos spre poarta lui Tătăruşanu, în urma unui corner (24). Steaua a ripostat printr-un şut marca Bilaşco, reţinut simplu de Coman (33). Elevii lui Lăcătuş au intrat mai repede în meci după pauză şi, în minutul 49, Romică Surdu a înscris, după ce l-a driblat pe lentul Coman şi i-a băgat în comă pe ceferişti. A urmat un adevărat “tăvălug vişiniu” spre poarta lui Tătăruşanu. Portarul Stelei a parat mingea lui Frunză, de la 10 metri (78), apoi a respins senzaţional două şuturi la interval de câteva secunde (84), iar un minut mai târziu s-a întins şi a respins şutul lui Costa. Tudor a pus punct meciului şi Steaua s-a calificat în semifinalele Cupei României, după patru ani.


Fanii din Ghencea, evacuaţi şi bătuţi!
Cei 400 de fani ai Stelei au fost evacuaţi după ce, în minutul 10, au aruncat cu torţe şi cu scaune pe teren (foto 1). Partida a fost întreruptă 8 minute, iar jandarmii au decis să-i scoată din arenă. Oamenii de ordine au făcut un “tunel uman” prin care iau scos pe “roş-albaştri”, bătându-i pe suporteri “la grămadă” cu bastoanele (foto 2). Imaginile au fost şocante: s-a lăsat cu mulţi răniţi, şapte ajungând la spital, unul chiar cu mâna ruptă. De asemenea, pompierii au intervenit pentru a stinge focul produs de stelişti. În haosul creat pe teren, Marius Şumudică l-a bruscat pe Marius Ianuli, team-managerul din Ghencea. Antrenorul rapidist solicita abandonarea meciului!


sursa: Libertatea

0 comentarii: