STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

luni, 18 aprilie 2011

Campionatul European U19



Golden Series
Campionatul European U19
Episodul 3



Cei mai buni jucatori

Premiul de cel mai bun jucator al competitiei a fost acordat incepand cu anul 2002.

UEFA U19 E.C. GOLDEN PLAYER:
  • 2002: Ferndando Torres
  • 2003: Alberto Aquilani
  • 2004: Juanfran
  • 2005: Abdoulaye Balde
  • 2006: Alberto Bueno
  • 2007: Sotiris Ninis
  • 2008: Lars & Sven Bender
  • 2009: Kyrylo Petrov
  • 2010: Gael Kakuta
Dupa cum puteti sa vedeti mai sus printre castigatorii acestui premiu se numara si jucatori bine sau extrem de bine cunoscuti in prezent. In capul listei, Fernando Torres este cel mai important jucator. Fiind de curand transferat la Chelsea pentru 40 de milioane de lire, acesta a jucat in trecut si la Atletico Madrid si Liverpool, nelipsind desigur nici din echipa nationala a Spaniei pentru care a marcat 26 de goluri in 82 de meciuri si cu care a cucerit un titlu de Campion European in 2008 si un titlu de Campion Mondial in 2010.

Castigatorul premiului din 2003 a fost Alberto Aquilani. Acesta si-a inceput cariera in Italia, la AS Roma, pana cand, dupa un an 2008 fantastic, in 2009 a fost transferat de Liverpool. In prezent este imprumutat la Juventus Torino.

Castigatorii din 2005, 2006 si 2007 nu au niste nume foarte sonore. Juanfran este un produs al academiei lui Real Madrid, insa in prezent joaca pentru rivala de moarte a acestora: Atletico Madrid. In trecut a mai evoluat la Espanyol Barcelona si Osasuna.

Coechipier in 2005 in echipa Frantei U19 cu Y. Gourcuff, Abdoulaye Balde este cel mai neasteptat castigator al premiului de "Golden Player". Cea mai mare parte din cariera a evoluat la Amiens SC, club la care s-a lansat si actualul jucator al lui Olempique Marseille: Fabrice Abriel. Pe langa Amiens, Abdoulaye a bifat meciuri si in tricoul lui FC Metz si LB Chateauroux pentru care joaca din 2009.

Alberto Bueno este deasemenea un produs al Madridului, mai precis al academiei de fotbal a celor de la Real. A jucat in toate nationalele de tineret ale Spaniei, si in prezent are o intelegere cu Real Valladolid. Totusi evolueaza pentru Derby County, fiind imprumutat la aceasta echipa.

Ninis este una din vedetele grecilor de la Panathinaikos Atena. Chiar daca s-a nascut in Albania, acesta a evoluat in nationalele de tineret ale Greciei, in 2008 facand pasul catre prima reprezentativa.

Lars & Sven Bender sunt doi frati gemeni, nascuti in Germania. Au evoluat pentru nationala U19 a tarii lor la C.E. din 2008. Stilul lor letal i-a facut pe organizatori sa le acorde premiul ravnit de sute de alti jucatori. In prezent cei doi evolueaza la 1860 Munchen(coleg cu Florin Lovin) respectiv la Borussia Dortmund.

Cel mai bun jucator din 2009 a fost Kyrylo Petrov. Ucraineanul care in prezent evolueaza pentru Kryvbas Kryvyi Rih a fost ales cel mai bun jucator datorita calitatilor de care a dat dovada in defensiva vecinei noastre.

Ultimul dar cu siguranta nu cel din urma este Gael Kakuta. Tanarul jucator este deja extrem de bine cunoscut datorita contractului semnat cu Londonezii de la Chelsea in 2009. Anul acesta a fost imprumutat la Fulham insa, exista o mare posibilitate ca de la anul, acesta sa evolueze in echipa mare a albastrilor si de ce nu, sa  isi faca debutul in prima reprezentativa a Frantei.

Emisiunea de azi amanata

Ne cerem scuzele dar problemele neincetate cu server-ul nu ne-au parasit si transmisia emisiunii din aceasta seara va fi amanata. Speram ca problemele sa fie remediate si ca emisiunea sa fie transmisa maine la ora 19:00.


ATENTIE! Drept compensatie in aceasta seara in jurul orei 23:00 va vom oferi o multime de articole despre Steaua si nu numai!


Multumim pentru intelegere!